artikel

1,9 mnkr mer till fritiden – om V får styra!

Vänsterpartiet satsar 1,9 mnkr mer till verksamhet för barn och ungdom jämfört med den borgerliga majoriteten i kommunfullmäktige

  • Utbyggnad av öppen förskola, parklek, fritidsgård och ungdomsmottagning
  • Sänkta kolloavgifter med 10 %

 Vänsterpartiets mål för verksamhet för barn och ungdom

  • Öppna förskolor och parklekar ska ha generösa öppettider
  • Unga ska ha nära till icke-kommersiella, tillgängliga och jämställda mötesplatser
  • Ungas inflytande över den egna vardagen ska förbättras

Öppna förskolor, parklekar och fritidsgårdar är viktiga sociala mötesplatser och ska vara lika spännande för flickor som för pojkar och tillgängliga för funktionsnedsatta. Kultur, rörelse och medbestämmande uppmuntras. Framförallt yngre tonåringar ska ha nära till fritidsgårdar och ungdomsmottagningar. Fullvärdiga ungdomsmottagningar behöver återuppbyggas i Vantör och Skarpnäck och även finnas i Älvsjö. Det ska vara lätt för unga att få stöd och hjälp.

Arbetsformer och forum ska utvecklas utifrån barns och ungas perspektiv. Ungdomsråd ska få egen budget. Personalen ska ha adekvat utbildning, HBT-kompetens och kunskap om risk- och skyddsfaktorer. Hedersrelaterat våld uppmärksammas genom kompetensutveckling och samverkan mellan, fritid, socialtjänst och ungdomsmottagning. Information om kollo ska öka. Alla flickor och pojkar 9-16 år som söker ska kunna få kolloplats. Barn med funktions-nedsättningar ska kunna vara med på kollo som andra barn. Avgifterna till kollo sänks med 10 %.

Kopiera länk