artikel

Var du också på Socialistiskt forum i lördags?

I lördags var jag på Socialistiskt forum på ABF-huset. Knökfullt med folk och intressanta seminarier. Själv var jag med på seminarium om Socialistiska strategier på 2000-talet med bland annat Jonas Sjöstedt och Anne-Marie Lindgren och Vänsterpartiets om Sveriges viktigaste parti med Aron Etzler.

En av det viktigaste tankarna som jag fick med mig är att vi måste visa konkret hur människors vardagsvillkor blir bättre, med vänsterpartiets strategier mot socialismen. Jonas menade att en vinstfri välfärd är en av flera viktiga strategier.

Andra förslag var en stark arbetsrätt som inte gör skillnad på varifrån folk kommer och en stark bankpolitik, som skiljer på bankverksamhet för vanligt folk och dagens spekulation med finanskapital, som medborgarna inte ska behöva vara med och betala för.

Vänsterpartiet måste också fortsätta att lägga fram trovärdiga förslag, för om vi kan få bort väljarnas nuvarande tveksamhet om vår förmåga att genomföra vår politik, ja då blir de politiska värderingarna avgörande. Och där har vi många med oss.

Du som läser detta och också var på Socialistiskt forum, skriv gärna en kommentar här. Vore kul med en lokal socialistiskt debatt!

Hälsningar Rosa Lundmark

Kopiera länk