artikel

7,3 mnkr mer till arbetsmarknadsåtgärder – om V får styra!

Vänsterpartiet satsar 7,3 mnkr mer till arbetsmarknadsåtgärder i Enskede-Årsta-Vantör än borgarna i kommunfullmäktige

  • Alla ungdomar som söker kan få sommarjobb samt möjlighet till längre perioder
  • Starta sociala kooperativ i minst fem stadsdelsnämnder

 Vänsterpartiets mål för arbetsmarknadsåtgärder

  •  Kvinnor och män ska erbjudas insatser och utbildning utifrån en helhetssyn och anpassat efter förutsättningar och möjligheter på arbetsmarknaden
  • Alla flickor och pojkar som söker ska kunna få ett sommarjobb
  • Brukarnas självständighet, inflytande och delaktighet ska stärk

Vänsterpartiet budget i staden och nationellt leder till att många fler jobb skapas i både kommun och näringsliv. Vi gör också en stor satsning så att alla ungdomar i Stockholm som söker ska få sommarjobb och att det ska finnas möjligheter till längre jobbperioder än idag.

Arbetsträning erbjuds de som står mycket långt från arbetsmarknaden, som förberedelse till praktik och andra insatser. Offentligt skyddat arbete kan erbjudas de som har fått tillbaka arbetsförmåga efter rehabilitering men ännu inte kan få ett arbete på öppna arbetsmarknaden. Alla som har försörjningsstöd och söker arbete eller går på arbetsträning ska få SL-kort.

Sociala kooperativ är ett bra alternativ för människor som står långt ifrån arbetsmarknaden, exempelvis hemlösa, psykiskt funktionsnedsatta och personer som rehabiliteras efter missbruk. Målet är minst fem kooperativ. Fem stadsdelsnämnder får ansvaret att samordna kooperativen i samverkan med brukarorganisationer. Kooperativen är en resurs för hela staden.

Kopiera länk