Rågsveds allé väcker stort intresse!

10156132_10201746115201243_1953505964092151455_n

Vänsterpartiet Vantörs förslag om att bygga Rågsveds allé, med 630 nya hyresrätter, pendelstation, lummig promenad- och cykelvänlig väg mellan Rågsved och Högdalen har tagits emot mycket positivt av Vantörsbor. På cafékvällen 8 april i Rågsveds Folkets Hus var vi 24 personer som diskuterade förslaget.

Föreningen hade bjudit in arkitekten Mikael Johansson från Funkia AB, Maria Hannäs, stadsbyggnadsnämnden (V) samt Gustav Svärd från Yimby för att ge sina synpunkter. Mötesdeltagarna gillade förslaget, som är vårt alternativ till att bygga i Rågsveds friområde, och kom också med konstruktiva synpunkter. Allt noterades och vi tar med oss alla synpunkter i fortsatta diskussioner.

Förslaget är en vision, därför kommer det säkert att ändras i takt med att nya aspekter kommer in. Men Maria Hannäs betonade, att bygga här är verkligen vänsterpartiets politik, hyresrätter i kollektivtrafiknära läge och spara värdefulla naturområden.

Kvällen efter blev Rosa Lundmark, som sitter i stadsdelsnämnden som vice ordförande för V, inbjuden till Lokala hyresgästföreningen Rågstintan för att berätta om Rågsveds allé. Ett 40-tal hyresgäster var entusiastiska över förslaget, som ett riktigt positivt tillskott till Rågsved. Att lägga en pendelstation på platsen väckte förtjusning. En synpunkt från en hyresgäst var att tunnelbanans nya uppgång bör ligga på andra sidan Bjursätragatan. Det är värt att tänka på.

Vi fortsätter att diskutera Rågsveds allé med Vantörsborna under hela valrörelsen. V-Vantör arbetar för valseger i höst och att staden då utreder Visionen om Rågsveds allé. Förstås ska vi ha en rejäl medborgardialog, som vi har tjuvstartat lite med nu!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.