Tack Vantör!

Tack alla med hjärtat till vänster i Vantör som hjälpte till att rösta bort alliansen i Stockholms stad! Den peppande konserten med Stefan Sundström, Johan Johansson, Sanna Carlstedt, Musketörerna m.fl. gav råg i ryggen. Vänsterpartiets intensiva valarbete i valstugan, vid Rågsveds tunnelbana om kvällarna och alla t-banestationerna om morgnarna gav resultat.

I Vantör fick Vänsterpartiet 11,4% i kommunvalet. Det var en rejäl ökning från 9,1% i valet 2010. Extra roligt att vi gick fram i alla stadsdelar, från Stureby till Hagsätra. Flest röster fick vi i Rågsved 14,5%, Högdalen 13,7% och Bandhagen 13,2%. Vårt lokala valprogram och Rågsveds alle visade sig vara populära och kan ha gjort att fler i Vantör röstade på oss.

Tråkigare är att valdeltagandet är så lågt i Rågsved, 59,6% jämfört med Örby 85,5%. Där Vänsterpartiet är som starkast är valdeltagandet som lägst. Där vi är som svagast är det som högst. Sambandet säger mycket om de skilda levnadsvillkoren och förutsättningarna i Vantör. Jag hoppas att rödgröna majoriteten i stadshuset kan göra att vi tar steg mot ett jämlikare Vantör.

image

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.