Vänsterpartiet Vantör har haft årsmöte

Idag har Vänsterpartiet Vantör haft årsmöte i Nya Rågsveds Folkets Hus och valt styrelse för kommande år. Lena Rydblom fortsätter som ordförande, och det gör också flera andra i den avgående styrelsen, som också fått förstärkning med två nya ledamöter. Föreningen har ett ökat antal medlemmar och många är dessutom engagerade i olika intresseorganisationer. Styrelsen kommer att ta fram en verksamhetsplan och ordna ett medlemsmöte inför vänsterpartiets kongress i vår. Vänsterpartiet kommer som vanligt att vara med på valborg på Perssons betong och på Rågsvedsdagen.

På årsmötet fick medlemmarna också en föredragning om sjukvård- och trafikpolitiken av Gunilla Roxby Cromvall, gruppledare för vänsterpartiet i landstinget. Viktiga trafikfrågor i Vantör är att vi vill att tunnelbanan förlängs från Hagsätra till Älvsjö och att en pendeltågsstation öppnar i Rågsved/Högdalen, där vi även vill bygga Rågsveds allé. Eftersom det är alliansen som styr i landstinget jobbar vänsterpartiet i motvind med trafikfrågorna, medan vi i Stockholms stad har rödgrönrosa majoritet och därmed inflytande på bostadsfrågorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.