Vänstern tar trycket och står upp för barnkulturen på Rågsvedsdagen

Rågsvedsdagen gruppbild

Rågsvedsdagen 2016 blev en solig folkfest, med många föreningar och verksamheter som deltagare. Dagen bjöd på allt från fina dans- och musikuppträdanden av barn på Snösätraskolan, prova-på att sparka fotboll med Rågsveds IF och korvförsäljning av hyresgästföreningen till ansiktsmålning av kyrkorna, brandkårsinformation till barn, växtförsäljning av Snösätra norra koloniförening och politisk information. Vänsterpartiet som vanligt tidigt på plats och kvar längst av partierna fick många besök till vårt röda tält. På bilden syns vår ordförande Lena, Cicci sekreterare och kongressombud, Heidi kassör, Per valberedare och Hassan kongressombud med lilla Selma.

Cicci i tältet

Att vara med på Rågsvedsdagen ger oss i vänsterpartiet ett bra tillfälle att prata livet och politiken med Rågsvedsbor och mingla med de andra föreningarna. Till exempel Kräpplagruppen som länge liksom vänsterpartiet jobbat för att göra Rågsveds friområde till naturreservat. Och så ska det bli har rödgrönrosa majoriteten sagt, nästa steg är gränserna och samrådet, vilket vi Rågsvedsbor förstås är nyfikna på. Roligt att V-Vantörs förslag om Rågsveds Allé väckte andra partiers intresse. Det var också fint att se öppna förskolan i Rågsved med sin ”filial” på torget och höra om hur bra de arbetar för att nå nya föräldrar. Bland annat kommer en studie- och yrkesvägledare till öppna förskolan varje vecka, och det är väldigt uppskattat av framförallt många av de mammor som kommer dit.

Heidi blodtryck

Vår legitimerade sjuksköterska Heidi beredd att ta blodtrycket på alla som riskerar för högt blodtryck pga. ilska mot alliansens sjukvårds- och landstingspolitik, där privatiseringarna har drivits till absurdum och SL-kortet höjs trots att turtätheten på busslinjerna försämrats. Att kunna erbjuda gratis blodtryckstagning känns fint och ger samtidigt en lugn stund för samtal. Häftigast var att en dam på seniorboendet i Rågsveds Äldrecentrum bad att få blankett för att bli medlem i vänsterpartiet.

sELMA

BARNENKÄT

Vår frågesport om barnböcker, film och bibliotek var som vanligt populär. Tack vare kamrater som skänkt barnböcker hade vi massor av fina böcker både för små och stora barn att ge i vinst till alla som svarade på frågesporten, själva eller med föräldrars hjälp. Frågorna ger oss en möjlighet att samtala med barnen och deras föräldrar om böcker, film, var närmaste bibliotek finns, att det är gratis att låna böcker och film på bibliotek vilket inte alla vet, och att det i sin tur är möjligt genom att vi vuxna betalar skatt på våra inkomster. För oss i Vänsterpartiet är det ju solidariskt att betala skatt, och därmed bygga ett samhälle så jämlikt som möjligt, det som de rikaste gör allt för att slippa bidra till.

2 kommentarer till Vänstern tar trycket och står upp för barnkulturen på Rågsvedsdagen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.