Rågsveds allé på första maj

På första maj demonstrerar vi förstås för visionen om Rågsveds allé, på fotot ser du Vänsterpartiet Vantörs ordförande Lena Rydblom med vårt plakat, och vi skanderade också om allén i talkörsparollen ”Rågsveds allé, vad är de? Hyresrätter för vanligt folk!”. Visionen handlar om att bygga samman Rågsved och Högdalen med ett lummigt stråk, som inbjuder till promenader och cykling, och som kantas av minst 630 nya hyresrätter, varav 230 student- och ungdomsbostäder.

I visionen ingår även en pendeltågsstation där spåren mellan tunnelbanan och pendeln korsar varandra, för att knyta ihop kommunikationerna i Vantör. Idag är Rågsvedsvägen en hård trafikmiljö som bara bilarna gillar. Vi vill istället skapa ett grönstråk där bilarna får lämna plats även för gång och cykel.

Läs mer här om Rågsveds allé.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.