Vi vann kampen för Rågsveds naturreservat!

Nu är beslutet om naturreservat i Rågsveds friområde klubbat i Stockholms kommunfullmäktige. Det är en fantastisk arbetsseger för alla människor och organisationer som har stridit för naturområdet, där framförallt Kräpplagruppen har gjort en enastående insats, med stort stöd från föreningar och medborgare i Rågsved och Vantör. Vänsterpartiet har givetvis också varit starkt engagerat i arbetet till friområdets försvar, såväl i kommunfullmäktige som i stadsdelsnämnden och i partiföreningen i Vantör.

Läs här i lokaltidningen om det historiska beslutet och hur alla allianspartier, även de som kallar sig gröna, gick emot naturreservatet. Hade alliansen fått fortsatt styra i stadshuset skulle stora delar av friområdet ha privatiserats genom radhusbebyggelse i flermiljonersklassen i de bästa naturlägena. Biltrafiken in i området hade förstört lugnet och stora naturvärden gått till spillo. Något att tänka på när vi går till val i höst!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.