Hurra för konstgräs och konstfryst is på Bäverdalens BP

Nu får Snösätrabarnen något att se fram emot. Idrottsnämnden och fastighetsnämnden i Stockholms stad kommer nämligen att på sina respektive sammanträden den 19 juni, läs ärendet här, besluta om att anlägga en 7-spels konstgräsplan på Bäverdalens bollplan och under konstgräsplanen blir det en ispist för konstfryst gräs. Så många fler får nu möjlighet att spela fotboll på en bra konstgräsbana och senast till vintern 2019 ska det vara möjligt att åka skridskor på planen. Planerad invigning är i juni 2019. Att kunna idrotta i sina hemkvarter är viktigt särskilt för barn och unga, som kanske inte har föräldrar som har möjlighet att följa med eller att skjutsa.

Det är roligt att se att vår rödgrönrosa majoritet i stadshuset fortsätter att satsa på idrottsmöjligheterna i Rågsved, som ett led i arbetet för att alla stockholmare ska kunna vara fysiskt aktiva. Vänsterpartiet Vantör tycker att alla stadsdelar ska vara bra platser att bo på, och då ingår att både flickor och pojkar ska kunna idrotta och röra på sig utan att behöva åka till stan eller andra stadsdelar. En isbana bör också göra det enklare för förskolor och skolor i området att komma iväg till skridskoåkning, kanske till och med på vanliga idrottslektioner och inte bara på idrottsdagar. Bra också med ny planbelysning och toalett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.