Vänsterhyror bra grepp mot bostadslösheten

För oss i Vänsterpartiet Vantör är det viktigt att allmännyttan bygger många hyresrätter och det till hyror som vanligt folk har råd att bo i. Våra unga i Vantör ska ha råd att flytta hemifrån, och lågavlönade ska kunna bo i staden precis som alla andra. Att det byggs nya hyresrätter som aldrig förr hjälper inte, om lägenheterna har hyror som få människor kan betala. De Stockholmshus med pressade kostnader som nu byggs i Rågsved är däremot ett exempel på den kommunala bostadspolitik som Vänsterpartiet driver i stadshuset sedan vi var med och vann valet 2014.

Vänsterpartiet har också sett till att inkomstkraven för att få en lägenhet via bostadsförmedlingen har sänkts betydligt och det har hjälpt många låginkomsttagare till en bostad.

Men mer behöver göras. Kommunerna behöver framförallt draghjälp från staten för att kunna sänka hyrorna så att de nya lägenheterna blir möjliga att tacka ja till flertalet av de bostadssökande. Och nu har Vänsterpartiet kommit med ett riktigt bra förslag för hela landet som kan sänka hyrorna i nybyggda hyresrätter med 30 procent under en tioårsperiod, efter inspiration från Örebro där det kommunala bostadsbolaget har en liknande modell. Läs om förslaget här.

En kommentar till Vänsterhyror bra grepp mot bostadslösheten

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.