Fin respons på Bandhagens marknad

Skön stämning på Bandhagens höstmarknad igår där vi i Vänsterpartiet Vantör deltog på premiären. Mitt bland loppisborden med föräldrar som säljer barnkläder, hantverkare och konstnärer som säljer tavlor, smycken och hemvävda mattor, odlare som säljer ekologiska grönsaker och inläggningar, ja där fanns även vi med vårt lokala program för ett rödare och grönare Vantör.  Det var ju inte bara ett valprogram utan är framförallt ett program för vårt lokala politiska arbete i stort de kommande åren. För Bandhagens del nämns specifikt fler mötesplatser för unga, mer parkteater på Bandängen och att bygga ungdomsbostäder, kollektivhus och seniorlägenheter.

Vi fick många fina tillrop av och samtal med de som stannade vid vårt bord.  Folk tog gärna emot programmet, gillade att vi vill ha muralmålningar och graffitiplan i hela stadsdelen, uppskattade Jonas Sjöstedt och var allmänt positiva. För Bandhagens del efterlystes även mötesplatser för äldre och med saknad talades om konstutställningar som tidigare visats i en HSB-lokal i centrum. Att Bandhagen inte har bankomat kom på tal liksom hur skolorna fungerar i området. I det lokala programmet har vi också en punkt om att vi vill göra Vantör till en stadsdel med jämlik skola, socioekonomiskt blandade klasser i alla högstadier. Kan vi inspireras av Nyköping som med ändrade upptagningsområden och ny skola skapade en jämlikare skola är något att arbeta vidare med.

Att många röstar rött i Bandhagen, vet vi förstås redan från vårt fina valresultat. Ser vi bara till kommunfullmäktigevalet nådde vi som lägst drygt 16 procent och som högst strax över 24 procent i de tre valdistrikten. Som politiskt parti och som vänster ska vi vara synliga i våra stadsdelar, och inte bara dyka upp lägligt inför valet. Folk ska veta var man har oss, oavsett vilket dag och år det är.

En kommentar till Fin respons på Bandhagens marknad

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.