Jonas Carlsson har ordet

Från budgetdebatten i Stockholms läns landsting:

”Likt i Stockholms stad så är det en blågrön koalition som tillträtt makten efter valet. Skillnaden är att en blå minoritet styrt de senaste mandatperioderna i Stockholms läns landsting med en fragmentiserad vård med fokus på ekonomi som resultat. Nu när Miljöpartiet gått i koalition med alliansen så äger de egen majoritet trots Moderaternas stora tillbakagång. Så även i Stockholms läns landsting kommer denna mandatperiod ägnas åt nitisk granskning av majoriteten och visa på bristerna i deras vårdvals-retorik.

Jag personligen tog mig an att lyfta avsaknaden av förebyggande arbete från vårdcentraler i det område den är etablerad. Det beror bland annat på att sådant arbete inte ersätts i tillräcklig grad och prioriteras därför ofta bort. Särskilt ofta i ekonomiskt svaga områden, där också hälsan hos dem som bor där också är sämre. Därför vill Vänsterpartiet i Landstinget införa områdesansvar för Vårdcentraler där ersättning ger utefter hur hälsan i området är. Detta tror jag själv skulle kunna gynna Vantörsborna i stor utsträckning.”

 

Vem är Jonas? 

Jonas Carlsson som är medlem i Vänsterpartiet Vantör kom efter höstens framgångsrika val in som ledamot i landstingsfullmäktige och är nu även ersättare i Hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vad står om vården i Vantörs lokala valprogram Ett rödare och grönare Vantör?

En av punkterna är En bra och lättillgänglig offentlig vårdcentral i Rågsved. Ett tydligt områdesansvar med ersättning som baseras på vårdbehovet skulle kunna bidra till att vi kommer närmare målet i valprogrammet. Vi hejar på Jonas i arbetet med en jämlikare vård i länet!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.