Skriv på för att rädda fritiden i Rågsved!

Nu ser vi tydligt hur det blågröna stadshusstyrets skattesänkning och därmed nedskärningar i anslaget för Barn, kultur och fritid direkt drabbar barn och unga i Rågsved. Rågdalens Parklek och Rågsveds Fritidsgård riskerar att få dra ner sin verksamhet till följd av de nedskärningar som ingår i förslag till budget för Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd. Stadsdelsförvaltningen har nämligen sagt upp samarbetet om mellanstadieverksamheten med Rågsveds grundskola och Snösätraskolan. Därmed kan fritidsgården och parkleken inte längre bedriva sitt viktiga socialt förebyggande arbete med 10-12-åringarna i området. Tryggheten i Rågsved kommer att försämras när viktiga relationer bryts och risken är stor att en del ungdomar rekryteras in i kriminella nätverk. Det kan vi aldrig acceptera!

Tycker du som vi att det är oacceptabelt att barn och unga i Rågsved ska betala för skattesänkningarna i kommunen? Idag samlade vi 150 namn i Rågsved och Högdalen. Med var Vantörs båda ersättare i kommunfullmäktige, Hassan Jama som bor i Högdalen och Cicci Herrström som bor i Rågsved. Hassan sitter även i stadsdelsnämnden och driver där frågorna om att rädda fritiden från nedskärningar och Cicci sitter i utbildningsnämnden, som bland annat ansvarar för just mellanstadieverksamheterna.

Missade du oss idag, skriv istället på den digitala namninsamlingen och var med och stoppa nedskärningarna! Vi behöver vara många som reagerar, så att den blågröna majoriteten i stadsdelsnämnden tvingas att backa på nämndmötet nu på torsdag den 7 februari!

2 kommentarer till Skriv på för att rädda fritiden i Rågsved!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.