Tufft och surt i stadsdelsnämnden, men protestlistan är nu överlämnad!

Tuffa men bra debatter på stadsdelsnämndens sammanträde igår! Så sammanfattar Hassan Jama sammanträdet igår, då budget och verksamhetsplan för 2019 klubbades. Med vänsterpartiets budget i stadshuset skulle nämnden ha haft 56 mnkr mer, på grund av att vi står upp för välfärden före skattesänkningar och privatiseringar. Vänsterpartiets budget skulle ha gett ett välbehövligt tillskott framförallt till förskolan, fritiden, individ- och familjeomsorgen, stöd och service till personer med funktionsnedsättning och till äldreomsorgen. Lågvattenmärket i debatten var därför när en moderat jämförde Vänsterpartiets skattepolitik med Venezuela. Så blir det när argumenten för skattesänkningar tryter, replikerade Hassan, varpå moderaten blev ännu argare.

Till den sura stämningen hos moderaterna bidrog säkerligen ilskan över att Hassan lämnade över protestlistan med omkring 800 namnunderskrifter till stöd för bevarandet av mellanstadieverksamheten i Rågdalen och på Rågsveds fritidsgård. Först ville ordföranden inte ta emot namnunderskrifterna, men fick ge sig efter tio minuter. Man kan tycka att en nämndordförande skulle vara glad över det medborgerliga engagemanget, särskilt som han i media gett intryck av att arbeta för en bevarad verksamhet.

Lena Rydblom, som också gjorde debut i stadsdelsnämnden, konstaterade att de blågröna förstås inte var villiga att rösta på vänsterpartiets förslag till verksamhetsplan, eller för den delen någon av de andra oppositionsförslagen, men att det är bra att vänsterpartiet även framöver kan visa hur det hade kunnat vara om majoriteten lyssnat.

Så roligt att Vänsterpartiet Vantör återigen har representation i stadsdelsnämnden, då vi har mycket att fajtas för de närmaste åren med högerbudget i stad, län och land.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.