Rågsved mot ombildning!

Nu mobiliserar Rågsvedsborna mot ombildning! Nätverket Rågsved mot ombildning har nyligen startat för att komma ut med information till alla som bor i allmännyttan i Rågsved, den information om nackdelarna med ombildning som stadens blågröna majoritet tiger om. Läs mer här.

Sedan borgarna bestämt att ombildningarna ska börja om igen, sist försvann över 25 000 hyresrätter från bostadsmarknaden, har det bildats motståndsgrupper runt om i staden. Omkring 20 000 hyresgäster i allmännyttan i 11 stadsdelar i Stockholms stad kommer snart att ett brev med det tvivelaktiga erbjudandet  Då behöver vi veta vad det handlar om. De som varit med om tidigare ombildningsförsök berättar om oseriösa metoder och aggressiva övertalningskampanjer, där de mest drivande hyresgästerna ofta säljer och flyttar så fort hyreshuset är sålt.

  • Varför ska man ombilda när man redan har en lägenhet som man trivs i är det många hyresgäster som frågar sig.
  • Varför ska man ta stora lån, för att bo kvar i lägenheten, när man har valt att bo i hyresrätt och i allmännyttan och uppskattar den service som de kommunala bostadsbolagen ger?
  • Varför minska antalet hyresrätter med överkomliga hyror när vi tvärtom behöver fler?

Ja frågorna är fler än svaren. Vänsterpartiet Vantör har därför bjudit ut oppositionsborgarrådet Clara Lindblom till ett öppet möte på tisdag den 12 mars i Nya Rågsveds Folkets Hus, kl 18-21, för att få senaste nytt från stadshuset. Clara blir vice ordförande i Svenska Bostäder från den 1 april och sitter även i exploateringsnämnden, som beslutar om markanvisningar för att bygga nya bostäder. Passa på att prata med Clara om bostadspolitik, ombildningar, allmännyttan, byggplaner och så vidare.

Var vill vi bygga i Vantör? Vad vill vi bygga i Vantör? Hur ska vi bygga i Vantör?  Vi ses väl på tisdag?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.