Uncategorized

Öppet brev till Regina Kevius om skateparken i Högdalen

2011-05-16 skickade oppositionen i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd, på initiativ av vänsterpartiet,  följande öppna brev till idrottsborgarrådet Regina Kevius:

Låt oss enas över partigränserna och bygga färdigt skateparken i Högdalen– det som är tänkt att bli Europas största skatepark med alla discipliner!

Vi som skriver till dig är lokalpolitiker i Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsnämnd bosatta i och med långvarigt engagemang i Vantör. Vi är starkt oroade över att utlovade satsningar i Högdalen verkar utebli eller försenas. Om inte ens skateparken blir färdig i år kommer många boendes tilltro till viljan att enligt Söderortsvisionen satsa på Högdalen försvinna helt.

Uppgifter har nämligen nått oss om att skateparken i Högdalen inte kan byggas färdigt med alla fem discipliner i området enligt de planer som överenskommits med Stockholm Sub Surfers.  Orsaken ska vara att inga pengar föreslås avsättas i investeringsbudgeten enligt beslut om underlag till budget 2012 och inriktning för 2013 och 2014 för idrottsnämnden. I tertialrapporten förskjuts investeringar om 1,4 mnkr från 2010 till 2011.

Läget idag är enligt vad vi informerats om att endast en av tre utlovade discipliner har upphandlats ”Bowlride”, och att inte ens den dominerande disciplinen ”Street” har upphandlats. Inte heller ”Pool area” har upphandlats.  Resultatet blir att knappt hälften av parken byggs, och sedan avstannar allt arbete i väntan på pengar. 3000 kvm kullar av schaktmassor blir kvar på marken där de övriga disciplinerna skulle byggas. Inte heller utlovad upprustning av den befintliga longboardbanan verkar genomföras de närmaste åren.

Vi vädjar till dig att ompröva din inställning och kraftfullt verka för att pengar avsätts i nästa års budget för Stockholms stad för att färdigställa skateparken. Högdalen är utsedd till en tyngdpunkt i översiktsplanen. Europas största skatepark är en sådan investering som i översiktsplanen anses öka attraktionskraften. De ekonomiska fördelarna är uppenbara, vilket framgår av erfarenheterna från Malmös skatepark ”Stapelbäddsparken”. Med en så stor anläggning som är planerat för Högdalen följer många besökare och underlaget för service förbättras rejält.  Högdalen och Vantör skulle få ett lyft och det var ju också tanken!

Rosa Lundmark                                                              Magnus Dannqvist
V ordf i SDN (V)                                                              Gruppledare i SDN (S)

Linnéa Haglund
Gruppledare i SDN (MP)

Kopiera länk