artikel

Lägg din röda EU-röst i Rågsved

Hög tid att börja tänka på vilket parti som du ska rösta på i valet till EU-parlamentet. Du som vill ha ett Europa för alla, som sätter människor och klimat före marknadskrafterna kan tryggt rösta på Vänsterpartiet den 26 maj, eller vilken dag som helst innan dess. Vilken vallokal du får rösta i på själva valdagen den 26 maj står på ditt röstkort som du får i brevlådan. Du som bor i Rågsved kan alltid förtidsrösta på Medborgarkontoret i Rågsved

Nu på lördag och söndag kan du träffa flera av oss i Vänsterpartiet Vantör i Högdalen. Du som är osäker på hur du vill rösta, spana efter vårt röda tält, och kom och diskutera EU-politik med oss. Du som vet att vänstern blir ditt val är lika välkommen!

Våra viktigaste frågor i EU är kampen för att lösa klimatkrisen och kampen mot högernationalister och rasister som vill splittra människor. Vi är också feministerna som strider för aborträtten och mot sexuella trakasserier och övergrepp.

Som du ser av valsedeln, som är samma i hela landet, har vi 38 vänsterkandidater från hela landet att rösta på, och på första plats står vår nuvarande parlamentsledamot Malin Björk. Du kanske också vet att vår partiledare Jonas Sjöstedt också har suttit i EU-parlamentet?

Du kan lita på att vi Vänsterpartiet står upp mot korruptionskulturen i Bryssel. Just nu har de stora klimatbovarna och fossilbolagen obegränsat inflytande över politiken i EU. Det vill vi ändra på.

Endast en röd politik med ett grönt innehåll kan klara en hållbar och rättvis omställning, Klimatkrisen är akut, så rösta på Vänsterpartiet i EU-valet!

 

Kopiera länk