artikel

Vänsterpartiet uppe i 14 procent i Stockholm!

Enligt DN/Ipsos väljarundersökning är Vänsterpartiet i Stockholms stad nu uppe i 14 procent! Det gläds vi åt, även om vi vet att opinionssiffror går upp och ner, och jobbar träget vidare här i Vantör för att bidra till ytterligare ökningar i kommande mätningar och framförallt i nästa val.

Tyvärr visar dagens mätning att de blågröna skulle sitta kvar i Stockholms stadshus om det vore val i dag, med 48 procent mot 39 procent för oss i den rödrosa oppositionen. Även S går framåt, men F! går bakåt och riskerar med sin ynka procent att åka ut i nästa val om siffrorna står sig.

Ska vi få ett starkt rött styre efter nästa val behöver både V och S öka avsevärt mera än vad dagens siffror visar, och om det ska bli rödrosa majoritetssamarbete krävs att F! hämtar tillbaka sina förlorade röster. Ett rödgrönrosa styre verkar osannolikt idag, då MP utåt sett verkar ha funnit sig väl tillrätta med de borgerliga partierna, såväl i stadshuset som i landstingshuset.

Men vem vet, mycket kan hända de kommande åren. Tyvärr visar undersökningen också att SD går framåt, även om de är långt ifrån de nivåer som de har nationellt. Med tanke på avhoppen och skandalerna och inkompetensen som kantar SD i stadshuset verkar det obegripligt att partiet växer. Mot det duger bara en offensiv vänsterpolitik, där tryggare välfärd är huvudfokus.

 

Kopiera länk