artikel

Lokalt miljöengagemang när det är som bäst

Idag var det dags igen för trevliga Kräppladagen i Rågsveds naturreservat. Trots snöblandat regn och rusk så fanns miljökämparna i Kräpplagruppen på plats vid dammarna. För att svara på frågor och leda vandringar bland annat om fågellivet, mest om änderna idag, och vad bävrarna egentligen håller på med. Och förstås bjöds på kaffe med hembakt vilket värmde gott i ruskvädret.

Det händer alltid något spännande i naturreservatet. Exempelvis håller staden på att anlägga groddammar på flera platser i området. Idag gick vi förbi en av dammarna som finns i beteshagen (kan skymtas bakom björkarna på fotot nedan) och gick även förbi de gamla ekarna invid kolonilotterna i Snösätra Norra Fritidsträdgårdsförening.

Gå gärna med i Kräpplagruppen, en ideell och opolitisk förening, vars uthålliga och kreativa arbete hade avgörande betydelse för att vi faktiskt idag har ett naturreservat i Rågsved.  Kräpplagruppen såg genom stark förankring i Rågsved och Vantör, enveten opinionsbildning, intressanta seminarier och finansiering (insamlade medel) av viktiga undersökningar (bland annat om nyckelbiotoper) till att kunskapsunderlag togs fram, som var till stor hjälp i oppositionens arbete mot byggplanerna och för att göra området till ett naturreservat. Så visst är det värt en 50-lapp om året att vara med i Kräpplagruppen?

Kopiera länk