artikel

SD:s förljugna annons på 1 maj!

Igår slog SD till med en helsidesannons i Mittisöderort, där de på arbetarrörelsens högtidsdag gav sken av att deras högerpolitik är bra för både arbetstagare och arbetsgivare. I annonsen gör de stor sak av att säga nej till ”kostsamma arbetsmarknadsåtgärder” och skattesubventionerade ”låtsasjobb”, men har själv inte mycket mer än kraftiga nedskärningar att komma med.

I praktiken betyder SD:s budget för Stockholm stad att de minskar arbetsmarknadsnämndens budget med över 70 mnkr, där Vänsterpartiet istället lägger på nästan 60 mnkr för bland annat fler Stockholmsjobb, förstärkta insatser för unga som varken arbetar eller studerar och ökade resurser för kvinnor som står långt från arbetsmarknaden.

SD klarar inte ens att föreslå förbättrade arbetsvillkor för kommunalt anställd vård- och omsorgspersonal, utan nöjer sig enligt annonsen med att ”utvärdera”. Det visar en uppseendeväckande okunskap, då till och med den statliga coronakommissionen i sitt första delbetänkande skarpt kritiserar otrygga anställningar och brist på medicinsk kompetens i den sönderprivatiserade äldreomsorgen.

Nej, kära söderortsbor, låt er inte luras av Sverigedemokraternas falska retorik, som till på köpet vill ge intryck av att vara emot diskriminering på arbetsmarknaden.  Förutom att SD:s politik kraftigt minskar arbetslösas möjligheter att få in en fot på arbetsmarknaden och satsar noll på de kvinnodominerade yrkesgrupperna i äldreomsorgen så framställer de sig som ett parti som är för jämställdhet och icke-diskriminering. Fan tro`t!

Kopiera länk