artikel

Lyckat på Rågsvedsdagen trots regn!

rågsved 3

rågsvedsdagen 2rågsvedsdagen

Trots regn och kyla blev Rågsvedsdagen ett bra tillfälle att snacka EU-val med Rågsvedsbor. 21 personer fyllde i vår enkät om EU-valet, och fick en bok som pris. Nio hade alla rätt. Den fråga som flest var osäkra på var om vår toppkandidat heter Malin Björk. Samtidigt visste ändå 14 av 21 att Malin står högst på listan. Nästan alla tyckte det var viktigt att rösta. De som tyckte annat kunde vi diskutera med. Att vår paroll i EU-valet är Inte till salu Rädda välfärden i Sverige och Europa visste 17 av 21. Alla tog glatt emot vår folder om EU-valet och våra valsedlar. Flera sa att de bytt parti och tänkte rösta på vänsterpartiet. Varje sådant samtal ger hopp inför valet. Vi fortsätter att dela EU-flygblad i tunnelbanan fram till valet och har ett stort torgmöte i Högdalen den 25 maj.

Vår sjuksköterska tog trycket på de som fått högt blodtryck av alliansens politik (och som inte rädes ta av sig på kroppen i kylan!). Visionen om Rågsveds allé hade vi ställt ut i tältet och det var premiär för vårt nya fina 25-punktsprogram om ett grönare och rödare Vantör. Vi kunde också preliminärt berätta om vilka platser i Rågsved som är populärast för barnen enligt vårt barnlotteri på Rågsved. Rågdalens parklek vann överlägset! Mer om detta i ett kommande inlägg. Vägg i vägg med oss stod Kräpplagruppen, som bad att få vår folder om Rågsveds allé att lägga på sitt bokbord. Musketörerna var som vanligt på plats, vår fina förening som hjälper människor ur utsatthet och hemlöshet. Rågsveds Folkets Hus hade bland annat loppis och musikuppträdande på programmet.

Även S och MP var med på Rågsvedsdagen samt de styrande moderaterna. Övriga allianspartier såg jag inte röken av. Mest lokalt anpassade var våra politiska förslag, vilket är något vi arbetat aktivt med i många år. Det är verkligen roligt och meningsfullt att vara vänsterpartist i Vantör!

Kopiera länk