Uppåt för Vänsterpartiet

I dagens undersökning om partisympatier från SCB får Vänsterpartiet i Stockholms kommun 13,4 %, vilket är en ökning från 12,2 % i november 2017 och en stadig ökning från 9 % i mätningen i november 2015.

Jämfört med 2014 års valresultat då Vänsterpartiet fick 7,73% i riksdagsvalet och 8,94% i kommunfullmäktigevalet i Stockholm bekräftar dagens partisympatiundersökning trenden om en mycket tydlig ökning i sympatierna för partiet i Stockholm.

Ser vi till hela landet skulle Vänsterpartiet vid ett val i maj 2018 få 7,4 ± 0,5 procent av rösterna, vilket likaledes är en tydlig ökning jämfört med valet 2014 då partiet fick 5,7 % i riksdagsvalet.

Inte bara i Stockholm som det går bra för Vänsterpartiet, utan vi växer i hela landet. Idag kunde vi exempelvis läsa i senaste SCB-mätningen att Vänsterpartiet i Göteborg nu är uppe i 16,2% i partisympatier! Läs om ökningen i landet här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.