artikel

Blåsorkestern spred valglädje i Rågsved

I kväll hördes ljuva toner av både Internationalen och Venceremos på Rågsveds Torg, i Rågdalens parklek och på gårdar längs Stövargatan, Lurstigen och Bjursätragatan. Det var Vänsterpartiets eminenta blåsorkester som fyllde våra kvarter med skön musik och Vantörs Per Sundgren som stod för konsumentupplysning om vilka partier som står på våran sida, vi som bor i förorterna, till skillnad från de däruppe, eliten, miljardärerna som i stort sett äger halva landet.

Det var så uppmuntrande att se människor nyfiket stiga ut på balkongerna, öppna fönstren, glädjas med oss och filma flitigt med sina mobiler. För det är inte var dag som en riktig blåsorkester besöker Rågsveds gårdar och parker och inte var dag som det bara återstår 11 dagar innan det är ett viktigt val till riksdag, landsting och kommun. Det var obetalbart att se barnens glädje över musiken, när de kom springande, dansade och gungade i takt med musiken. Två flickor var så lyckliga när de till och med själva fick hålla uppe Blåsorkesterns banderoll.

Rösta, rösta rätt, rösta rött blev det avslutande budskapet från oss i Vänsterpartiet Vantör. Nu ser vi fram emot att få se Rågsvedsbornas alla inspelningar av Blåsorkesterns framträdande på sociala medier, så vi sprider ordet och musiken vidare!

 

Kopiera länk